Контакти *** О ШКОЛИ *** ОРГАНИ ШКОЛЕ *** РЕЧ ПЕДАГОГА *** ПЛАНИРАМО *** Школски часопис
ОСНОВНА ШКОЛА УМЧАРИ

Закаснели извештај

Награда „Тиски цвет“

Наши ученици Софија Николић и Лазар Николић добитници су значајних награда на конкурсу „ Европски дан језика“ који је расписало Друштво српско – руског јединства „ Тител“ у Тителу.

Опширније...
 

"Откриј Бразил!"

На позив Биљане Радојевић, уредника програма за културну размену Србије и Бразила, упућен Слободану Милићевићу, професору географије, наша школа је била гост и учесник у радионицама Бразила на Сајму књига у Београду 27. октобра 2011. године.
Радионице су носиле назив " Покрет", односно " Kapuera"( борбени плес којим се преноси филозофија живота у Бразилу), и " Откриј Бразил!"( драмско- музичка радионица која нас је упознала са Баијом, музичком републиком, на оригиналан и инвентиван начин, цртаним филмом " Паја Патак у Баији", плесом, бразилским ритмом и песмом певачице Кармен Миранда, филмом о лепотама Бразила који је пропраћен додатним објашњењима кроз занимљиве приче патуљка у чији је лик успешно ушла глумица Позоришта " Душко Радовић" Радица Маринковић која је анимирала децу и увела их у упечатљиви и весели свет и живот Бразила.


img_5752.jpg img_5763.jpg img_5787.jpg img_5797.jpg img_5798.jpg img_5812.jpg img_5821.jpg img_5828.jpg img_5920.jpg

 

Фотографије са УНЕСКО кампа 2011.

 У Основној школи „ Мића Стојковић“ у Умчарима одржан је од 10. до 15. октобра Унеско камп који је носио девизу „ Уметност нас спаја“.

Опширније...
 

"Оно као љубав"

Приредба под називом "Оно као љубав" одржана је 9. јуна 2011. поводом доделе диплома и награда ученицима осмих разреда. У оквиру традиције да награде и дипломе уручује личност из јавног и културног живота, ове године школа је била почаствована доласком нашег познатог глумца- Сергеја Трифуновића. Наш глумац дочекан је бурним аплаузом. Пленио је непосредношћу, природношћу и , нарочито, пажњом и уважавањем са којима се односио према нашим ученицима. Глумац је испоштовао школу и ученике са таквом људскошћу да је очарао све присутне.
Сергеј Трифуновић уручио је дипломе и награде одличним ученицима, вуковцима и ђаку генерације- Теодори Маринковић, ученици 8-1. После овог свечаног и традиционалног ритуала, наш глумац је са великим стрпљењем делио аутограме огромном броју деце која су била задивљена чињеницом да су се са њим сусрела.
Приредбу је осмислила и компоновала Лана Бранежац, професор разредне наставе, у сарадњи са Мајом Николовском, професором музичке културе и руководиоцем школског хора.
Нашим осмацима желимо много успеха и среће у даљем школовању!

Опширније...
 

Чланови драмско- рецитаторске секције са песникињом Радмилом Шехић у " Разоноди"- плус енигматској ревији


 

 
« ПочетакПретходна1234567СледећаКрај »

Страна 4 од 7