Контакти *** О ШКОЛИ *** ОРГАНИ ШКОЛЕ *** РЕЧ ПЕДАГОГА *** ПЛАНИРАМО *** Школски часопис

″Од свега што човек у животном нагону подиже и гради,ништа није у мојим очима боље и вредније од мостова... Они су вечити и вечно незасићена људска жеља да се повеже измири и споји све што искрсне пред нашим духом,очима и ногама,да не буде дељења,протвности ни растанка″,рекао је Иво Андрић.

Данас су на мосту у Умчарима закорачили наши цењени гости да, заједно са нама,покажуда нас спајају најачвршће везе-добра воља и дух стваралаштва.

Поздравимо пријатељевелике Русије,вечног изворишта ненадмашне духовне имагинације и лепоте,широке,благе словенске душе,земље највећих светских умова у свим областима људског умећа.Поздрвањамо Русију Пушкина,Љермонтова,Толстоја,Достојевског,Јсењина,Чеховс,Гогоља,Русију широку,непрегледну чији дух достигао надземаљске висине.

Међу нама су учесници и наставници из Словеније који нам доносе Прешерново ″мирисно росно цвеће ″,

″Десетицу″ ,Ивана Цанкара,небеско палветнило над чаробним Бледом,мирис давних времена града Пирана.

Деца и наставници Котора,древног приморксог града,из наше мале Боке,невјесте Јадрана,подсетиће нас на највећег филозофа међу песницима,великог Његоша,чије мисли афоризми и изреке повезују све њуде на свету,а Стефана Митрова Љубишу,који је овековечио мудрост и промућудност у лику Коњоша Мацедновића.

Добро дошли  драги гости.Добро дошли на наш цењени мост.

- Овим говором директор школе отворио је други УНЕСКО камп 2009 У Умчарима.